1.02.2018 г., 11:59 ч.

Вечен избор 

  Поезия » Гражданска
445 1 5

Измамливи са клетвите човешки
и преходни са думите от кал.
Не искам да повтарям стари грешки,
а после да въздишам от печал.

 

На никой властолюбец нямам вяра.
Не ме затрогва снимка от плакат.
По-скоро бих погалил помияра,
очи изцъклил от първичен глад.

 

Най-тъжно се вгорчава битието
от ловкия мошеник в скъп костюм.
Похлопаш ли, ще случиш на заето,
със не едно и две, но три наум.

 

Напусто е възторгът от обета,
щом сцената лукавият държи.
Властта му дава хиляди небета,
но всичките са тъмни от лъжи.

 

На вечен избор случих. И не жаля!
Почука в мен прободена ръка.
Помогна ми огнище да запаля
и с вяра светъл зов да изрека.

 

На вечен избор случих! И до века
не ще го разменя за земна лъст.
Че в Истина превръща се човекът,
когато прокърви в Завет до Кръст.

 

Ясен Ведрин
(Птицата в теб)

© Ясен Ведрин Всички права запазени

Вярата е птица, която лети високо в Небето! И в тази стихосбирка съм събрал всичките си стихове, посветени на нея - вярата в Христос! Бог да ви благослови с прочитането и осмислянето им, приятели!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Ирина!
  • Щастлив е оня,който е направил правилния избор!Защото често грешим и вярваме не на когото трябва и браво на оня,който се е поучил от грешките си!Пак много качествен стих,Ясене,възхищавам ти се!
  • Благодаря ти Меги! Помиярите заслужават повече милосърдие от мошениците с власт! Влади, благодаря ти за духовната подкепа! Поздрав и на теб!
  • Поздравявам те сърдечно и тук! Пред тази толкова хубава поезия трябва да се помълчи. И да се аплодира силно!
  • "По-скоро бих погалил помияра,
    очи изцъклил от първичен глад."

    Много ми хареса!
Предложения
: ??:??