3.03.2006 г., 10:37 ч.

Вечен огън/На връх Шипка/ 

  Поезия
1330 0 5
                             Вечен огън

                    Възправя ръст огромен
                    храм-паметник вековен!
                    Високо близо до звездите
                    е жертвения огън на душите!

                    Вървя по стъпала безброй-
                    нагоре към върха герой!
                    Тук всеки камък е реликва!
                    Петвековна сбъдната молитва!

                    Тук вечен огън отдавна не гори..
                     А жертвеника свят вандали оскверниха-
                     медта продали за пари-
                     със дявола те ядоха и пиха!

                     Тук вечен огън трябва да гори!
                       Поклон пред вас безименни герои!
                       Поклон пред вас борци за свобода!
                       Поклон пред паметта ВИ!


                      

                        

© Стен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво!
  • Браво Стен! Благодаря ти, че НИ напомни, че сме БЪЛГАРИ! Вярно е, че има какво да се работи по него.., но е писано с ЖАР, БОЛКА И ЛЮБОВ! За тях ти пиша 6-ца!
  • Наистина страхотно е...
  • Наистина, това с храм паметника беше скверно! Поклон за стихотворението!
  • ЧЕСТИТ 3-ти март!!!Поздрав,Стен!!!Никога не трябва да се забравят онези герои,заради които днес с гордост наричаме себе си българи!!!/6/
Предложения
: ??:??