11.11.2007 г., 14:26 ч.

Вечен въпрос 

  Поезия » Философска
934 0 18

В основата на всеки електрон

или всяка фибра в мен,

загатнат е въпроса на Плaтон:

Ще срещнем ли и утрешния ден?

 

Доброто ще надживее ли Злината?

Ще има ли възмездие за всеки човек?

Ще търсим ли изход във вината?

Или ще вървим по пътя нелек?

 

Казват, че добрите си отиват млади,

а злите надживяват и смъртта.

Не е време да пишем балади,

а силно да срежем връвта!

 

Човек започва с първороден грях

и съпътстват го всички неволи.

Ще успеем ли обаче да се отървем от тях?

Не зная, но още се молим...

 

© Милица Игнатова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??