11 нояб. 2007 г., 14:26

Вечен въпрос 

  Поэзия » Философская
940 0 18

В основата на всеки електрон

или всяка фибра в мен,

загатнат е въпроса на Плaтон:

Ще срещнем ли и утрешния ден?

 

Доброто ще надживее ли Злината?

Ще има ли възмездие за всеки човек?

Ще търсим ли изход във вината?

Или ще вървим по пътя нелек?

 

Казват, че добрите си отиват млади,

а злите надживяват и смъртта.

Не е време да пишем балади,

а силно да срежем връвта!

 

Човек започва с първороден грях

и съпътстват го всички неволи.

Ще успеем ли обаче да се отървем от тях?

Не зная, но още се молим...

 

© Милица Игнатова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??