14.07.2023 г., 9:56 ч.

Вечер 

  Поезия » Пейзажна
169 0 0

 

 

В постелята на лилави поля

по залез.

На север вече звездната кола

подкара.

 

В далечно село първа светлинка

проблясва.

Отърсва се гората от страха

напразен.

 

И пред победа тихата луна

узрява.

Примесена с листа, от мрак вълна

остава.

 

                         февруари 1990 г.

 

 

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??