5.04.2015 г., 19:16 ч.

Вечерен разговор 

  Поезия » Любовна
575 0 1

Дявола решил със мен да преговаря.
Привика ме. Лукаво е присвил очи.
Една врата зад него се отваря.
Ти ли влезе в нея или не си?

Няма да отстъпя и на йота.
Един със друг ще водиме двубой.
Без мръсни думи. Без задкулисие лукаво.
И двамата сме силни. Аз и той!

За любовта си преговорите ще водя.
Да ми отпусне щастие. Дано!
А аз пред него само обещавам,
че сърцето си ще дам. Едно

ми е, ала силно изтерзано. 
Викам му - ела си го вземи.
Ти просто щастие ми дай (в любов събрано).
А после, душата моя в ада отнеси.

 

Галя Кутулева

 

© Галя Кутулева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Оригинално и написано компетентно стихотворение,
    хареса ми, но аз не бих търсела съюз с дявола.
    Имаме чудесен Бог.
    Желая ти най-доброто на света! Човек сам избира.
    Приятни празнични дни и Бог да те благослови!
Предложения
: ??:??