4.11.2019 г., 0:29 ч.  

Вечност...4 

  Поезия » Философска
787 0 0

 

Вечност...4

 

Подхвана ни Нечакан Вихър

с красив Каприз в безумен зов -

и с нежен повей лъхна тихо

край нас:Внезапната любов...“

 

(Изтръпнахме от страст и не́га,

кресче́ндо ускорили Дъх,

но в миг – подгонени от него –

достигнахме безимен връх!...)

 

Докоснахме Самата Вечност

в Божественото Естество́ –

надвили Земната обреченост

със: Панвселеннно тържество́...

 

От там погледнахме Звездите

(за първи път и през Деня) –

а „мълнията“ от душите

ги освети щом притъмня́...

 

Божествено е да желаем

мечтателно за Вечността,

но Гравитацията  (знаем!) –

държи ни все в Реалността...

 

А Онова,което „Вечност

днес сри́чаме в речи́татив

нера́збира́емо далече“

там някога било е: Взрив...

 

След този Взрив Голяморисан

е бил да бъде тук Света,

но със нищожен дял бил вписан

в аналите на Вечността...

 

Фактически Самата вечност

е ни́що повече от Взрив,

с въпрос на отговор обречен:

„Кому е нужен бил мотив?“...

 

Така поглеждам все към Бога,

душата таинства мълви

и от Божественият огън

измолвам щом не ми върви...

 

... Но с Невъзможна еманация

достигнем ли със Страст Върхът –

разчитаме на Гравитцията

да я повторим... Но: с Грехът!“...

 

А с този усет за "неземност"

в "приоблачните" тук била:

навярно "дивата" потребност

и към Върхът да е дошла!...

 

 

*     *    *     *     *    *     *

 

... И бяхме в този миг съгласни:

за вечно да останем „Горе“ –

мака́р да мамеше прекрасно

и Долу:

Светът красив творен от Хората!...“

 

03.11.20119.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??