9.06.2019 г., 13:17 ч.

Вечер край морето... 4 

  Поезия » Любовна
370 0 0

Вечер край морето... 4

 

Вървят по плажа момък и девойка

вървят, поспират – карат се, вървят...

Съвсем типична за живота „двойка” –

във търсене на своя, собствен свят...

 

Засипва ги със здрач красива вечер,

опашката” ѝ- вее нежен бриз,

а първата звезда изгряла вече

намига им от синкавата вис...

 

Подтичва бързо малката, но спира

да я догони нейното момче,

по устните ѝ любовта напира

и еква смях от медено гласче...

 

За малко сядат после на скалата,

той гледа я с премрежени очи,

когато с пръсти роши ѝ косата...

А тя до него сгушена мълчи...

 

... И тръгват пак, и тръгват пак по плажа,

засилват се вечерните вълни –

той нещо мило иска да ѝ каже,

но много трудно думите реди...

 

А тътенът на морската стихия

му заглушава мислите дори.

След малко, мрак морето ще покрие

и угаси последните искрѝ...

 

Вълна догонва до брега вълната,

а на прибоя бялата черта

единствена остава в тъмнината

да свети като фар във вечерта.

 

... Потъват в здрача те, свалили дрехи,

нощта воал замята върху тях,

а нейде отдалече като ехо –

долита звънко кръшният ѝ смях...

 

12.10.2014; Италия

 

 

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??