Все по-рядко се случва
да правиш добри неща.
Сега е време да те вземат мътните:
да удариш в кантара,
да взломиш чужда сметка,
ако не е достатъчно със заплаха-
наистина да му видиш сметката.
Сега е време да не ти се иска.
Изявиш ли желание-
ще си имаш работа с наркомани,
проститутки и други политици.
Ако пък попаднеш в сметката
на пишещите братя-
може да се видиш нов и непознат
за себе си.
За другите ти е:оттатък,
през труп за грош.
© Стойчо Станев Всички права запазени
"Много сме добре, че не знаем колко време още ще бъде зле."
Благодаря за оценката, Рина!🙏