1.05.2021 г., 16:42 ч.  

Великден 

  Поезия » Друга
145 1 0

 

Днес слънцето го няма скрито
зад потъмнялото небе.
Лъчите му не се усмихват
не идват да ни стоплят те.

 

Ветрецът само се люлее
на клонче тънко от върба.
„Христос Възкръсна“ – някой пее
през маска в черква – утринта.

 

И слънцето пробило мракът
във жълто – ярко заблестя!
Лъчи изпрати на Земята,
Великден с топлина огря.

 

Тревите буйни и цветята
за празник пръскат цветове
и боядисани яйцата
напомнят – днес Великден е!

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??