27.04.2011 г., 9:41 ч.

Великденче 

  Поезия » За деца
970 0 2

ВЕЛИКДЕНЧЕ

 

Сред зелената тревица

аз видях Великденче.

С моравата си главица

то е цъфнало вече.

 

И сред толкова цветенца

разкошни и красиви,

скромно с лилави листенца

ни казва: "Хора мили,

 

Божи син ще да възкръсне.

Свят празник наближава.

Пролет дошла ще ви вдъхне

надежди, сила млада.

 

Да разтворят се сърцата.

Пролет мила, ти здравей!

Да разцъфнат дървесата,

като красни булки, хей!

 

Аромати да разпръснат

рой пчели по земята

и надежди да възкръснат

за реколта богата.

 

И за млади и за стари

Пролетта е все тъй мила.

Носи ни тя скъпи дари -

мечти, надежди, сила.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??