Направи ми, кошничарю,
кошница от плачуща върба
и ако можеш, вяра и надежда
вплети във своята творба.
Аз, друже, в нея ще положа,
част от трънния венец,
яйца и вино, кръстът Божи,
и хляб от жертвений агнец.
Ще сложа в нея, кошничарю,
багрите на пролетта,
а най-отгоре ще поставя,
червения цвят на любовта.
Ще ги раздавам аз на всеки.
На млади, старци и хлапе́та,
и нека има Мир, вовеки,
по таз измъчена планета.
Авт. Весо: 10.03.2022г.
© Веселин Христов Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Великден е единственото време, когато е добре да сложиш всичките си яйца в една кошница »