23.06.2006 г., 7:17 ч.  

Венец на светлината 

  Поезия
595 0 3

Когато някой бог умре

и на Земята

възкръсне с вик,

разтърсващ тишината –

обиденото щастие

вземете,

като дете заспало ви

в ръцете,

напукани от труд!


Като цветец

напъпил сред полята,

след есен трудна

и след зима сляпа

като венец...

На светлината.

© Бостан Бостанджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??