25.02.2024 г., 9:00 ч.

Верен на себе си 

  Поезия » Гражданска
180 1 8



Този свят... гадно ме гледа...
Злобно смръщен над мене виси.
Аз усмихвам се вяло и бледо,
и говоря му... той ми мълчи...
Само с зъбите трака зловещо -
От олово са те, от куршуми,
ясно, мрази ме, сбъркал съм нещо,
може би във речта си от думи...

В тях говоря да бъде човечен,
да не бъде тиран, а приятел.
Казвам му, че и той не е вечен,
и че също си има Създател...

Той ме гледа и сякаш, през мерник,
а пък аз съм поредна мишена -
Чужд съм му, светът е негодник,
аз, излишният, в глобалната сцена.

Да, разбирам, че чувства досада
и омраза към моите речи -
Няма място доброто във ада,
а кръвта е венчана за меча...

Няма нищо, разбрал-неразбрал,
пред стената си чакам разстрела -
Знам си края, не съм се предал,
но глупак ли съм, или личност смела?...

Подозирам, че вярно е първото,
но какво пък, нали съм глупак,
аз не спирам и вярвам си в думите,
и така ще е... до финалния мрак!...

14.02.2024.

© Георги Каменов Всички права запазени

ЕТИОЛОГИЯ НА САМОТАТА
XLIV. ТОЗИ СВЯТ НЕ Е НИКАК ЗА МЕН
Този свят не е никак за мен,
уж модерен, а ражда войнù?!..
За мечтите изпитвам вина. ...
  137 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мерси, Петре.
  • Ами днес е ден за четене и карам подред, даже и пропуснатото. Харесаха ми стиховете понеже са истински
  • Мерси, Иржи.
    Иначе, като православен християнит, въобще не вярвам в зодии и подобни.
  • Такива минорни стихове пишат почти само водолеите! Ти да не си още в сатурновата дупка, Георги?! Аз я усещам преди празника ми....И все се заканвам, че няма да й угаждам вече, но...до следващата година! А иначе добре написан стих, адмирации!
  • Мерси, Виолета.
  • Хареса ми и те поздравявам!
  • Благодаря за комплимента, Ничка.
  • Много ми хареса, Гош!
    Поздрави и на двамата!
    Ще се връщам тук!🍀🍀🍀👏👏👏
Предложения
: ??:??