23.11.2013 г., 21:53 ч.

Весел карнавал 

  Поезия » За деца
654 0 3

 

(из едноименната ми нова книга за деца)

Днес в гората има карнавал!

Всеки облекло си е избрал,

тъй че не на себе си прилича.

 

Лиса дреха заешка облича,

Вълчо е с рога като козел,

Зайо шуба мечешка е взел,

а самата Баба Меца, ето –

пък на Ежко вмъкна се в палтето,

дето е покрито със бодлички.

 

Ех, че весело им е на всички!

Пеят и играят – този ден

не е като друг обикновен.

 

Лиса по полянката подскача,

Зайо Байо тромаво се клати,

Меца боцка пък и се закача...

 

Ех, че весело е днес в гората,

че поне за ден едничък може

всеки да се види в чужда кожа.

И поне за ден да проличи

как изглежда в чуждите очи.

 

Днес в гората има карнавал!

Кой на гледката не би се смял?

 

 

 

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??