23.10.2011 г., 7:43 ч.

Весела диниада 

  Поезия » Пейзажна
467 0 4

Весела диниада

 

Със слънчев пламък напоена

грее в близкия листак.

Диня сочна и червена

усмивки с трепет сбира пак.

 

В нея има вкус на лято —

водни пръски, мек нектар.

Тя блести със чар, когато

дарява всеки с вкусен дар.

 

С кръв на цвят и вкус богат

събира всички в кръг чудесен.

Със своя дъхав сладък свят

ни носи щастие и песен.

 

Тя е слънце, дар от рая —

резен диня в летен ден.

Тя е полет във безкрая,

с водни капки озарен.

 

 И днес я има, пак гребем

от нейното сърце богато.

В плен на сладост, как да спрем?

Тя — най–сочно късче лято!

 

04.08.11 г.

© Галена Върбева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??