Днес в далечната гора
почна дълга веселба.
Цял ден важен фестивал,
а след него чуден бал.
И кълвачът вдигна сцена,
най-богато украсена,
за да се представят славно
разни номера забавни.
Баба Меца и Мецан
акробати стават там.
Леко двамата подскачат,
на батута се премятат.
Зайко с клепнало ушенце
рецитира с три прасенца.
Пък танцьорка беше Лиса,
хоро тропна, всички слиса.
Ежко детектив е, търси
посред храсталаци гъсти
точиците, що Калинка
е загубила в градинка.
Рунтавелка – хубавица -
най-известна поп певица,
със оркестър от щурчета
песен пее – шест куплета.
А до нея цял балет –
пеперудки сто и пет.
И не питай ти кога
свърши тая веселба!
Аз бях там, зад бор се крих,
всичко ви разказах в стих.
© Мария Всички права запазени