Jan 23, 2011, 6:49 PM

Веселба в гората 

  Poetry » For kids
2148 0 30

Днес в далечната гора

почна дълга веселба.

             Цял ден важен фестивал,

             а след него чуден бал.

И кълвачът вдигна сцена,

най-богато украсена,

             за да се представят славно

             разни номера забавни.

Баба Меца и Мецан

акробати стават там.

             Леко двамата подскачат,

              на батута се премятат.

Зайко с клепнало ушенце

рецитира с три прасенца.

              Пък танцьорка беше Лиса,

               хоро тропна, всички слиса.

Ежко детектив е, търси

посред храсталаци гъсти

              точиците, що Калинка

              е загубила в градинка.

Рунтавелка – хубавица -  

най-известна поп певица,

              със оркестър от щурчета

              песен пее – шест куплета.

А до нея цял балет –

пеперудки сто и пет.

 

И не питай ти кога

свърши тая веселба!

              Аз бях там, зад бор се крих,

               всичко ви разказах в стих.

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??