28.01.2020 г., 15:08 ч.

Вещица безгрешница 

  Поезия » Друга
552 2 5

Съблякла грях и без съпротива
гола красотата си отива.
И само мъжки погледи я мият
преди на огъня езиците да я отпият.
Не е палачът той, а "ангела Господен"
за изкупление всякакво способен,
от нея молещ за пощада,
а тя сама, на клада на площада.
Обречена е красотата да се крие
щом нечий поглед я умие...
И как ще се спаси светът,
щом красотата вещица наричат
и щом "вода" и "огън" е трудно
да се слеят във едно "Обичам"?
Обречена е красотата да се крие
уви... дордето някой с кал я мие. 

Е.И.

© Елена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??