19.10.2008 г., 12:12 ч.

Вестител 

  Поезия » Философска
609 1 2

                                                       Ще запитат: как през живота да преминем?

                                                       Отговаряйте: като по струна над бездната -

                                                       красиво, внимателно и стремително.

                                                                                                   "Агни Йога"

 

Ликувам днес, когато търсещо, сърцето,

намери сред заблудите на този свят,

чрез огъня от чувствознание прието,

стремителната диря на духа крилат.

 

Той се яви в мига най-тежък на тъгата,

родена в страстите на земна плът,

на битката между искрицата и тъмнината

в поредната дъга на тоз кармичен кръг.

 

Незнаен, може би самотен,

един вестител смел по пътя нов

върви към нас стремителен, като над бездна,

красив от пориви, поел в сърцето този зов.

 

 

© Румяна Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Обожавам тази наука, Агни Йога,защото веднаж приемеш ли я като четиво,
    просто ти се сливаш с нея и мъдроста.
    Благодаря ти,че ми я припомни.Поздравления за стиха.
  • Поздрави за стиха и добре дошла!
Предложения
: ??:??