25.02.2021 г., 7:24 ч.

Видение в нощта изящно 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
366 1 1

 

Видение в нощта изящно...

 

Нощта на звезден храм прилича,

небето- купол от мечти:

задъхана към мене тича

жена с разголени гърди,

 

но тя- видение прекрасно

като богиня от Олимп,

неописуемо-изящна

в нощта изчезна като дим...

 

Неземна музика се носи

опияняваща в нощта

и в прелестните ѝ въпроси

разбрах: била е Любовта...

 

Завариха ме неподготвен

те, нямах отговор за тях,

видението в миг подгоних,

но да го стигна не успях....

 

А, че видение изящно

е любовта не знаех аз:

като изплъзващо се щастие

след миг върховен на екстаз...

 

... И дълго във нощта тогава

вървях под звездния ръмеж,

и с болка бавно проумявах:

Че как видение ще спреш!...”

....................................................

... Нощта е мъдра като притча

във ехото на вековете:

и Боговете коленичат,

на хубави жени в нозете...

 

24.02.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??