15.06.2023 г., 15:15 ч.

Видовден 

  Поезия » Философска, Гражданска
180 1 1
                    Видовден

 

 

 

Когато направил си на някого Добро,

не чакай човече веднага отплата.

То ще ти се върна някога помни само

и ще зарадва теб заради добротата.

 

За всеки идва ден на отплата Видов ден,

дали той на хората е правил Добро или Лошо.

За добрината негова Господ ще го възнагради,

доброто лошото в душата му ще победи!

 

А хората ще помнят твоите добри дела

дали дарил си или помогнал на старица.

С доброто ще останат тук нашите имена

и ще си спомнят за нас хората с малко тъга.

 

А то Доброто виждат го и нашите мили деца,

ние родителите пример сме за тях на тази земя.

Ще го усетят, ще го попият те със своите сетива,

защото Доброто вярвайте ще спаси нас а и света!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??