4.10.2009 г., 20:04 ч.

Видях как 

  Поезия » Философска
466 0 3

Видях как плаче есента,

навред листата позлатила -

не укорявай старостта

самотна, бледа, мълчалива.

 

Видях как бързата река

безспир водите си разлива -

не укорявай младостта

тъй щедра, волна и игрива.

 

Видях ранената сърна

как в болки, стенеща, умира -

не укорявай любовта,

доскоро тръпнеща и жива.

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??