26.11.2009 г., 16:41 ч.

Вие... Ние... 

  Поезия » Философска
455 0 3

ВИЕ... НИЕ...

 

Вие винаги се нуждаете

от любов, от внимание.

Как да ги вземете? Знаете!

Това е за вас призвание...

 

Ние често се лъжем.

Съмненията са редки...

Виждаме, че сте тъжни

и  хоп! - плащаме сметките...

 

Вие със страст обгръщате

цялото ни внимание.

Ала често се мръщите,

ако не сте избрани...

 

Ние пък ви задиряме -

такава ни е природата.

Ала не ви разбираме –

друга ви е породата!...

 

Ние ви искаме, но и вие

също искате да сме с вас.

Няма защо да крием –

борите се за пълна власт...

 

И често ни покорявате

случайно леко разголени,

защото добре познавате

как да ви се помолят...

 

После с поглед премрежен

плетете свойто въженце.

А с него – ситната мрежа

за бъдещото мъжленце...

 

Изборът става ясен

при първата изневяра!

И пак се повтаря тази

история – стара, стара...

 

26.11.2009

 

© Георги Ванчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Всички жени са еднакви! Не им се обадиш две-три години и веднага си намират друг!"
  • Знаеш как да водиш диалог, Жоро!
    Хареса ми!
  • "И често ни покорявате
    случайно леко разголени,
    защото добре познавате
    как да ви се помолят"
    Отлична дисекция на мъжката и женската природа си направил Георги!
    Поздравления!
Предложения
: ??:??