2.07.2009 г., 23:11 ч.

Виж, човече… 

  Поезия » Философска
442 0 3

Виж, човече…

Колко си малък се взри!

И колко много лошите са вече,

a колко, колко малко са добри!

 

Виж, човече…

Аз не мога с думи да те променя…

Късно, знам е вече -

греховете с чистота да заменя!

 

Пък и коя ли съм аз -

зряща прашинка в големия, сляп свят,

обичаща всяка мила картинка,

тъй както всеки свой брат!

 

Виж, човече…

Собствената болка усети!

Дали за радостта е късно вече,

щом все още имаме мечти?

 

Виж, човече…

Към небето погледни!

И ми кажи - повярва ли ми вече?

Добро или зло се иска от теб - отгатни!

 

 

© Симона Гълъбова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??