23.10.2007 г., 9:32 ч.

Виждал ли си някога падаща звезда... 

  Поезия
831 0 4

Виждал ли си някога падаща звезда?...

Снощи... Аз видях...

Една...

Малка...

Мъничка бе тя...

Като камъче, заровено в пръстта...

 

Появи се толкоз бързо...

Ненадейно... Изведнъж...

Но остави тук, във мене спомен...

За красивата небесна ръж....

 

Тя проблесна като пламък

и мигновенно ме плени...

В обаянието й, тъй прекрасно,

влюбени останаха моите очи...

 

За секунда-две видях я...

Но нещо в мене промени...

Даде ми надежда малка...

Но не ще я видя пак, уви...

 

Пожелах си тихомълком

да дочакам моя принц.

Тя видя ме и ми трепна...

Ще го сбъдне... Вярвам й...

 

И когато се усмихнах, тя изчезна

в тъмните небесни ширини.

„Забрави да ми кажеш сбогом”- викнах,

но тя бе вече мъртва...

За втори път...

Уви...

 

Виждал ли си някога падаща звезда?...

Снощи аз видях...

Една...

© Марина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не,не,не...Защо е толкова романтично...чак немога да го понеса!
    Харесва ми, слабо казано...Стихотворението ти просто Е...
  • може да прозвучи банално, обаче е толкова романтично!

  • Много красиво стихотворение!
    С обич.
  • Красота!
Предложения
: ??:??