6.04.2023 г., 9:36 ч.

Виждам ли? 

  Поезия
264 0 0

Виждам ли нещо или привиждам?

Изчезващ съм или съм изчезнал?

Усмихвам се и почти намигам.

Усмивката на съвсем загинал.

 

За няколко години като в сън 

зад стъклото старо се намести 

непознат-познат - почти таласъм.

Мене, да, да - мене ме замести.

 

Внезапно счупвам стъклото.

И ето в парченце в края

виждам старият аз за който

вече почти нищо не зная.

 

Парченцето падна и заблестя

Старото аз съвсем избледня

И нещо ново се появи тук

Безразлично чудовище без дух.

 

Усмихвам се и почти смигам

Усмивката на вече загинал.

А чудовището едвам диша

А аз май за последно пиша.

© Leni vins Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато срещу мен е огледалото »

45 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??