23.01.2024 г., 13:56 ч.

Вик от задния двор на света 

  Поезия
125 4 3

ВИК ОТ ЗАДНИЯ ДВОР НА СВЕТА

 

… нейде – в задния двор на света, струпах своите книжици светли,

нямам време да ги прочета! – все в дактил, в анапест, в хекзаметри,

все печали, все Мирова скръб съм наливал! – от празно във пусто,

втори век си го мъкна на гръб! – ей това безпарично изкуство!

А край мене поети – цял полк! – ми се перчеха с кръшните ритми.

 

През света, полудял от попфолк, аз бях просто небесният скитник.

И навярно съм станал за смях? Във ушите на глухи ли викам?

Цял живот пих и плаках – и пях. Как живях? Ако питате – никак.

Утре в Божия ангелски хор пак ще пея! – с ятата авлиги.

Аз бях лудият в задния двор на света с непрочетени книги!

 

23 януарий 2024 г.

гр. Варна, 9, 20 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??