12.12.2019 г., 17:25 ч.

Вина 

  Поезия » Любовна
556 1 0

Ръждивите релси раздираха мрака,

фарът блестеше,

влакът ревеше.

А там на перона май никой не чака

и никой

не ме е изпращал.

 

Напускам вагона от втората класа,

стискам юмрука,

хич не ми пука

и смело разцепвам нощта със нагласа,

че никой

не ми е виновен.

 

Вина няма София с всички тролеи,

рейсове стари,

мръсни клошари,

че тъкмо сред техния жар ме намери. 

Изобщо

сама съм виновна.

 

Последен от всички аз теб бих виняла -

твойте обети

леко превзети,

защото по избор до теб съм лежала

и никой

не ме е насилил.

 

Последна от всички вини бих ти дала

тази с лъжата.

Вземам вината,

защото по всичко личи, че съм щяла

без нея

съвсем да измръзна.

© Михаела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??