14.12.2007 г., 16:50 ч.

Винена дружина 

  Поезия » Хумористична
693 0 0

 

Кап, кап, кап -

вода по каменния зид.

Кап, кап, кап -

се стича виното в стомаха сит.

 

После тихо смесва се с кръвта

и из вените пулсира,

изведнъж замайва се глава,

ръката  завибриара.

 

Настроение приижда

и дори да си намръщен,

две показваш - четири вижда,

с четири крака - кон досущен...

 

По асфалта се търкаля

и по пясъка на плажа,

по алеята веднага

пой се цопва на паважа.

 

Пътят е широк за него

и добре да го използва,

все напред върви по него,

тротоари два обхожда...

 

Весела дружина пее -

като гарван след настинка,

и навред това се лее -

като песента "Рофинка".

 

„брала момата къпини,

а пъдарят я набарал..."

Носи се с вълните сини,

а винарят - става, пада...

 

Към дома си той се връща,

но едва ли знае пътя,

а на сутрин се обръща,

„Я? Какво в канавка мътя?!"

 

После тежка е главата,

а краката - от олово,

а жената му - горката,

чака го с тиган отново.

© Борислав Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??