21.10.2018 г., 8:59 ч.

Вино и лед... И щипка мъгла 

  Поезия » Бели стихове
644 0 3

Той сваля шала - 

коприна - 

долавям уханието - 

цъфнали рози - 

и се усмихва - 

отнесен,

копнея...

Кадифе разкрива среброто - 

докосвам и

лелея,

умирам,

не мисля, потъвам...

Лунен сърп, обкичен със сняг,

една прашинка

виждам,

усещам го - 

болка, нега и малко живот,

очи - 

не заспивам...

Две кървави пръски - 

вино и лед - 

вкусвам, отпивам, забравям

и пак забравям - 

за него, за мен, 

шепот и...

Щипка мъгла...

 

20.10.2018

 

© Teddy Daniel K. Всички права запазени

Бял стих. Не е стих. А болка. Спонтанна. Изблик. На Д.С. Отново...

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??