4.03.2009 г., 17:36 ч.

Виновен 

  Поезия
721 0 7

О, Боже!

Славни Боже!

На черното ложе

пред близката смърт

с ръце цели в кръв

питам те: Къде си!?

Безсрамнико нечестни!!!

Обвинявам те!

Виновен си за всички беди,

за всички мъртви деца,

за всички строшени сърца!

Аз не мога да те съдя,

ти мене съди.

Но ти по-черен от Дявола си.

По-лош си от всеки човек,

от мене по-лош си!

Аз на парите се кланях,

карах други да страдат,

крадях и лъжех...

А къде бе ти, Боже, да ги защитиш!?

Аз не съм оставял брат в беда,

не съм зарязвал нещастна душа.

О, Боже!

Славни Боже!

Къде бе ти!?

От тебе имах нужда,

щом усещах душата чужда.

Къде бе ти!?

Моите гневни сълзи са напразни.

Съди ме!

     ****

 

Пред очите на близката смърт

с ръце, омърсени от кръв,

заставам пред своя съд...

... ВИНОВЕН...

© Никой Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??