16.01.2024 г., 8:17 ч.

Виолетово видение 

  Поезия » Пейзажна, Философска
138 0 0

В лилава люлка горестта ми дреме
от здрач и мраз във януарска вечер.
Броя секундите си- празно време,
в живот от дъх на божество изсечен.

 

Сънят ми бял- реалността прониза
кръвта от блян неуловим потече
и знам, че краят се спотайва близо
искрата алена угасва вече.

 

Поляна тучна ме приветства с радост
отвъд земята на пустинни вихри,
свободна съм от клопката на старост,
тъкана в облак, натежал от цифри.

 

Не моля милост, не очаквам никой
смолата- плащ да съблече от мене,
Мълча във мрака- януарски сивкав
в лилава люлка горестта ми дреме...

© Мария Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??