20.06.2013 г., 17:52 ч.  

Високо 

  Поезия
728 0 8

    ВИСОКО
            „Ние мислим, че Бог ни гледа
             отгоре, а Той ни гледа отвътре.“
                                      Жилбер Сесброн                   
      
    Отдавна съм отрязала  косите.
    И никак не приличам на принцеса.
    Заключени във кула са мечтите.
    И викат ме. Ала не знам  къде съм.

    Потърсих се в очите ти. Изтръпнах.
    Щастлива ли? Къде ти! Нищо общо...
    Добре де, ще призная, че излъгах.
    По-истинска не съм била... Изобщо!

    Е, малко ми е хладно, пък и тясно.
    Ще трябва даже сякаш да се сместя.
    Че доста лунолики и прекрасни
    принцеси  май отсядат тука често.

    И дълго, дълго може да се губя
    по странните пътеки на сърцето.
    Там ангели играят си на влюбване.
    Но Бог не гледа само от небето.

    Той някак си отвътре ни разглежда...
    В очите Му е топло и широко.
    Оставил ни е стълба и надежда
    за кулата в небето си  високо.

                
              

© Алина Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??