23.01.2011 г., 23:33 ч.

Високо 

  Поезия » Любовна
500 0 0

Денят се снишава и вехне

сред пурпур и пощипващ хлад,

бавно край мен ще полегне

нощта над будния град.

 

Огньове край мене танцуват,

отдолу главни ме горят;

с морето звездите флиртуват

вълните обсипват със златен прах.

 

В небето съм котва запратил,

по въжето ù се бързо стремя,

с ловкост на котка достигам

недостъпната горна земя.

 

Желязо е в мен нажежено,

главата ми е звън от камбана;

момиче лежи несветено

на долната твърд сред цветята.

 

Коронка в косите ù не виждам

и венче от цветя даже няма,

за кралица я тайно нарочвам,

сред облаците пак си блуждая.

 

Затова и тук ще поживея

с потъмнелия град в дланта си;

с жар от високото копнея

за най-горещата целувка.

 

Денят се тайно прокрадва,

а нощта към теб е пролука;

едва с очи те намирам,

обладан от неистова скука.

 

           *     *      *

 

После пренасям вълнения

в тихия мир на съня си.

Постигам всички копнения,

нарамил безотчетно върху гърба си.

© Стоян Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??