22.04.2012 г., 12:42 ч.

Високосно 

  Поезия » Друга
388 0 2

В живота ни високосен,

ден (в повече) през три години,

надежда може да носи

или да шепне: „Прости ми!”

 

И в любовта да наднича -

мъдро тих, любопитен...

Невинен ден – като птиче –

долитнал  при нас, без да пита.

 

Високосна е и тъгата –

ден по-дълго със нас танцува.

С цвят повече е дъгата.

И по-добра ни се струва

 

всяка усмивка случайна,

ласкава и човечна...

Ден в повече – малка тайна –

в живота ни бързотечен.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??