17.12.2018 г., 7:50 ч.

Висша теза 

  Поезия » Философска, Гражданска, Свободен стих, Друга
648 1 0

Висша теза

 

Думите не стигат,
когато трябва да повярваш
на скромните дела.

Величието тук пръст има,
взима връх фалшивостта!


Нелепи са празните слова...

Всички трябва да се заобичат,
ако промяната изповед е наша,
под словото на нечия уста.

 

Говорим с музика и думи,
стихове, можещите пишат...
А ний, простосмъртните, говорим ли с дела?

Не думи, а дела ни трябват.


Отдавна  казана е още
тази теза висша!

И ако тръгваме да променяме Света,
нека в себе си корена намерим.


Стъпките са малки и конкретни!

Затопляме глобално наш'те сетива...
Мозъците са близо до сварени.
Докато изстиваме в душата...

 

Мислим уж, глобалните проблеми,
а къде остават точно нашите дела?
Какво по-добро направи,
от деня предходен?

© А.А. Всички права запазени

Музика:
https://www.youtube.com/watch?v=TO25_qAq8xI

Световните проблеми тепърва ще се задълбочават. Нека помислим, докато е време!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??