6.01.2012 г., 13:51 ч.

Витрина 

  Поезия » Философска
1272 0 13

Не зяпай моята витрина,

отвън излъскана до блясък,

зад паравана погледни ме,

а може би и по-нататък?

 

Душата ми кълбо търкаля

във лабиринта на живота.

Очите - нишката начална,

са портите към сто посоки.

 

Решиш ли по една да тръгнеш,

вземи стоманени обуща,

тояжка с по-дебела дръжка -

щом смелостта ти закуцука.

 

Големите неща пропускай,

между детайлите тършувай.

И си спомни, за всеки случай,

пет-шест молитви, ще си струва.

 

Щом някой ден без дъх пристигнеш

до дом със спуснати кепенци,

опасан с остра тел бодлива,

отпред - с витрина, за претенции...

 

Моли нощта да падне бързо.

Луната във фенер напъхай.

С последната си капка дързост

нахлуй, от мен да ме измъкнеш.

 

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??