23.08.2017 г., 9:13 ч.

Влака на ангелите паднали 

  Поезия
521 2 5

Пътувай влак, пътувай

и не се връщай назад!

Толкова тайни искам да

разкажа. Толкова обич

имам да дам - но все в

душата оставам сам!

Тръгвам... Не ме спирай!

На перона стоиш - оставям

те за кой ли път сама.

Търкулва се измъчено

една твоя сълза - напоява

с мъка и нежност

изстрадалата земя. Знам, че е

трудно да обичаш мъж,

като мен. Все на път,

все обгърнат в самота -

като вълк-единак скита

моята душа! Не плачи, моля те!

Няма място за тъга! Може би,

може би в теб щях да

открия любовта...

Пътувай влак, пътувай

и не се връщай назад!

Аз съм просто единак - боря се

със самотата и болката!

Ти не чакай - аз няма да се върна!

Тръгвам... Тръгвам за никъде

с влака на ангелите паднали!

© Давид Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??