7.02.2010 г., 22:08 ч.

Власт 

  Поезия » Гражданска
451 0 2

 

Няма да съдя никой.

Нека това стори Бог –

Милостта си велика,

казват, раздавал в срок...

И аз също съм грешен,

но питам днес всички вас:

- Липсва ли още нещо,

за да имате власт?

Власт – и над душата?

Власт и над любовта?

Власт над дома,  децата ми?

Над тялото? Над духа?

Ами власт над омразата?

Имате ли? Не знам...

Колко ви трябва още?

Колко? За да ви дам!

Колко сте и кои сте?

Ето ме – аз съм тук.

Това, дето поискахте,

дадох ви... И – дотук!!!

Даже виното, хляба

давам ви ги без страх...

Комка не му и трябва

на един сиромах...

Ако пък ме съзрете

на някой градски пазар

с празна торба, несретен,

болен, окъсан, стар,

хич не ме съжалявайте.

Просто – аз бях дотук.

Предпочитам общуване

с тиквички, боб и лук...

Искате още нещо?

Искате... МОЯ ГЛАС?

Има някаква грешка –

ТОЙ Е ПОД МОЯ ВЛАСТ...

  

© Георги Ванчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??