7.12.2011 г., 18:43 ч.

Власт и желание 

  Поезия » Любовна
821 0 3

 

                    Власт и желание

Подвластно ти сърцето ми направи

и в клетка още първий миг постави

гласът ти нежен радва ме сега.

Очите бляскаво игриви...

                                с нежна топлина

обгръщат ме във мрака лепкав като кал.

 

Отивам си...

отивам си от този свят жесток,

загърбил любовта и вяра в нея

с бавни, тежки крачки аз поемам

по пътеката на самотата...

Обърнал гръб на любовта,

не ще те срещна нивга вече.

 

Какво пък! Нека ме боли...

и сърцето пак ще си кърви.

Раните ми не ще да заздравеят

и звездите  пак ще греят,

но тъмата във душата  завинаги

                                          остава.

Щом звездата моя няма и не грее.

 

Отивам си, обърнал гръб...

в душата ми навява амо скръб

А спомените ги засипва пясъчна пустиня...

 

Рикардо Дакар

Виена/зо/01/2007

 

© Рикардо-Дакар Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??