12.01.2011 г., 18:49 ч.

Власт над гледкатa 

  Поезия » Пейзажна
909 0 6

Очаквано и неизбежно залез ще запали

кибритените сгради във квартала,

от лятото разпуснат и ленив.

 

От мене управляван е кварталът,

от своята тераса аз го притежавам –

квартал под собствения ми прозорец сив –

владея го – случайно, от високо,

най-източната част на столицата жива,

тук от десетия етаж на блока

аз управлявам с поглед строг...

 

Дори най-източната част ще изгори обаче

от залеза жесток...

 

 

© Ема Венева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??