Очаквано и неизбежно залез ще запали
кибритените сгради във квартала,
от лятото разпуснат и ленив.
От мене управляван е кварталът,
от своята тераса аз го притежавам –
квартал под собствения ми прозорец сив –
владея го – случайно, от високо,
най-източната част на столицата жива,
тук от десетия етаж на блока
аз управлявам с поглед строг...
Дори най-източната част ще изгори обаче
от залеза жесток...
© Ема Венева All rights reserved.
Много...