10.12.2021 г., 14:07 ч.

Властта 

  Поезия » Гражданска
759 1 2

Властта е страшен опиат,
а хората са наркомани.
Готови са за тоя свят
да си нанасят даже рани.
Тя тегли, дърпа ги напред,
и болката й не минава.
Да станеш неин опонент? -
прощавай, ама тя не дава.
Едва ли има и един
избегнал връзка алогична.
Властта е като кокаин,
и като него хаотична.
Изпълнена с оргазмна страст
на бавна смърт човек обрича.
И името си носи - Власт,
като венец със трън закичен.

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Вики!
  • Точно и напълно отразяващо същността на властта, откакто свят светува. Браво, Ели!
Предложения
: ??:??