9.04.2020 г., 9:58 ч.

Влюбен 

  Поезия » Любовна
628 1 0
Влюбен

 

Опитах се, ала не те забравих!

Не се забравя като теб жена!

В сърцето образа ти аз оставих,

и твоят глас във моята душа!

 

Смехът ти още в нощите ме буди

и чакат в мрака моите очи.

Споменът от този сън пробуден

със луда страст по-силно в мен гори!

 

Ти беше лед и огън, лек, отрова,

палач, лечител, враг или другар!

Аз исках те отново и отново

да бъдеш моят Бог и господар!

 

Искам те и още те желая,

както те желаех и преди!

Аз не вярвах, че това е краят:

спомени, надежда и сълзи.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??