За мама и татко съм още дете,
но своя тайна от скоро си пазя.
Лудо съм влюбена в русо момче.
Даже името му още не зная.
От последния чин ме погледна,
и слънцето сякаш изгря.
Пеперуда в стомаха ми трепна.
Несподелена любов е това!
Обзе ме чувство непознато,
в мислите ми постоянно е той!
В душата ми е истинско лято.
За миг не намирам покой!
Как да събера ума си, не зная?
Домашни, уроци, как да чета?
Как утре в класната стая
безразлична на чина да седя?
Ала днес реши се тази загадка.
Получи се химия! Май не греша!
Сърце върху лист от тетрадка
от последния чин до мен долетя!
© Даниела Виткова Всички права запазени