14 нояб. 2021 г., 16:28

Влюбена 

  Поэзия
316 0 0

За мама и татко съм още дете,

но своя тайна от скоро си пазя.

Лудо съм влюбена в русо момче.

Даже името му още не зная.

 

От последния чин ме погледна,

и слънцето сякаш изгря.

Пеперуда в стомаха ми трепна.

Несподелена любов е това!

 

Обзе ме чувство непознато,

в мислите ми постоянно е той!

В душата ми е истинско лято.

За миг не намирам покой!

 

Как да събера ума си, не зная?

Домашни, уроци, как да чета?

Как утре в класната стая

безразлична на чина да седя?

 

Ала днес реши се тази загадка.

Получи се химия! Май не греша!

Сърце върху лист от тетрадка

от последния чин до мен долетя!

© Даниела Виткова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??