15.01.2022 г., 21:17 ч.  

Влюбена жена 

  Поезия
227 4 5

Ти виждал ли си влюбена жена.

Очите на щастлива птица.

В тях грее огън, светлина.

Любов родена от искрица.

 

Душата ѝ е полъх лек 

на нежен вятър сред житата.

Забравяш, че е тя човек.

Ефирен облак в небесата.

 

Една целувка... После тишина.

Усещаш пулса на сърцето.

Космична музика и красота.

Докосва те, като морето.

 

Вълни на гняв, на страст

и нежност с мека топлина.

Опияняваш се от тази власт

на истински обичаща жена.

 

Веднъж видял я...

Никога не я забравяш.

© Гедеон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не оспорвам, поетесите принцеси имат най-вдъхновяващата целувка, но е така за тези, които са разбрали, че са принцеси.
  • Истинската поетеса е принцеса, но за съжаление съм още жабок. Явно трябва да ме целува постоянно
Предложения
: ??:??