20.03.2018 г., 16:06 ч.

Влюбена съм 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
608 0 0

Влюбена съм истински,естествено

във всичко свято и несвято,

в човешко и божествено,

във лазещо,и ходещо,крилато.

 

Във всеки странник непознат,

във всеки стар и нов любовник даже,

във всички тях,които ме крепят

и онези,които времето тепърва ще покаже.

 

Влюбена съм в сълзите от мъка и от смях

и в усмивката от щастие и тази от тъга,

влюбена съм и в моментите на слабост и на страх

и в тежката душевна пустота.

 

Във вечерите и във сутрините,влюбена съм,

в дъждовния следобед,по обяд,

влюбена съм винаги и никога не давам

това,в което влюбена съм да ранят.

 

Толкова съм влюбена и в този град,

в прозорците,в терасите,в комините.

Влюбените тук едва ли спят,

будуваме със светлината във витрините.

 

Влюбена съм в светлия,безлюден тротоар,

в мокрите цветя във градската градина,

в книжарниците,книгите,във всичките романи,

във вчерашната мода,нищо че отмина.

 

Влюбена съм в двойките,цветята и балоните,

в целувките,въздишките,телата,

във виното,вечерите,бонбоните,

във свещите,завесите,леглата.

 

Във всички тях съм влюбена,

но знаеш,често съм пияна,

защото и във теб съм влюбена,

а теб те няма.

 

 

 

 

 

© Християна Шаралиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??