Влюбеност
... на теб
Съседката отключи нетърпеливо вратата
и влезе в своята обзаведена пещера
- при съдовете, мъжа с кучето и децата –
опаса престилката на дълга и засия.
Ти утре в зори ще наденеш честта и крилата,
ще пришпориш облаци, звезди и слънца,
пространствата ще подпалиш сърцато
като бог сред безсмъртни и дете на света.
Между людете и небето в своя тапетен затвор
на несретата вярна сълзи с блян ще заплитам,
ще рисувам, израждам, проклинам и викам
- с ореол ще издигна лика ти, мой ангеле горд.
В тоз час на миазми от кухненско щастие
ще си ушия престилка от светли мечти,
ще си затуля скръбта с четиристишия.
На вратата ще пиша: Чакам те. Влез. Разкажи.
© Златина Георгиева Всички права запазени